GEERT & LINDSEY DE BOLSTER
BOOGSCHUTTERLAAN 37
8310 ST-KRUIS-BRUGGE, BELGIË
geert.de.bolster@telenet.be
+32 (0)475 437 248

Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Cursus Uitvallen aan de leiband hond

VALT JE HOND UIT NAAR HONDEN EN MENSEN?

Het probleem van honden die uitvallen aan de leiband komt veel voor. Je hond valt uit door stress, angst en frustratie, en heeft jouw zorg nodig. Een begeleiding met de connectiemethode helpt je het probleem op te lossen met liefde voor je hond.

Waarom valt je hond uit?

Een hond met probleemgedrag heeft in meer dan de helft van de gevallen een probleem met uitvallen aan de leiband. Dat is vervelend. Voor jou als hondenverzorger is het fysiek lastig, je krijgt vaak commentaren, mensen denken dat je hond agressief is, en jij ervaart geen plezier meer tijdens een wandeling met je hond.

Interessant is dat 90% van de honden die uitvallen aan de lijn, wél normaal sociaal gedrag vertonen als ze niet aangelijnd zijn. Er is dus duidelijk een probleem met de leiband. Een hond die uitvalt aan de leiband, ervaart angst en/of frustratie, omdat hij geen controle heeft over zijn persoonlijke ruimte. Zijn veiligheidsgevoel wordt beperkt doordat hij aan de leiband vastzit. Hij wil de andere honden of mensen op afstand houden. 

Honden zijn territoriale dieren en zouden in de natuur hun territorium niet verlaten. Daarom kunnen ze zich oncomfortabel voelen in de publieke ruimte, zeker als ze aan de leiband vastzitten. De meeste honden raken vertrouwd met de situatie, terwijl andere het moeilijk kunnen hebben.

Sommige honden vertonen ook agressief gedrag wanneer ze niet aan de leiband zijn, en dus vrij kunnen bewegen. Zij hebben een grote angst van honden en/of mensen in de publieke ruimte, of hebben traumatische ervaringen opgelopen. 

Hondentraining, -gedragstherapie, correcties, beloning en trainingshulpmiddelen hebben geen zin. Ze maken het probleem alleen maar groter. De hond hoeft niets te leren. Jij als hondenverzorger kan je hond helpen om zich comfortabel te voelen aan de leiband. Zijn onveiligheidsgevoel verandert in vertrouwen en rust, waardoor het uitvallen afneemt, en uiteindelijk verdwijnt. 

De Bolster Hondengedragsbegeleiding helpt je om effectief om te gaan met je uitvallende hond.  

Bekijk hier een lezing over omgaan met uitvallen aan de leiband volgens de principes van de connectiemethode.

De coaching voor de hondenverzorger

Deze individuele begeleiding is voor hondenverzorgers met een hond die aan de leiband uitvalt naar mensen, andere honden, verkeer of andere prikkels. 

De begeleiding bestaat uit een privéconsult en 3 opvolgingssessies van 1 uur.

De eerste sessie

Je gaat met je coach, Geert De Bolster, in gesprek over wat het probleem precies inhoudt. Je krijgt inzicht in de oorzaak van het uitvallen aan de leiband en krijgt advies over hoe je ermee kan omgaan. 

Opvolgingsbegeleiding in 3 sessies

Na 33 jaar ervaring en duizenden consults, weten we dat jij als hondenverzorger nood hebt aan een goede begeleiding. Daarom volgen er na je eerste consultatie nog 3 opvolgmomenten van een uur, zodat je je inzicht effectief leert omzetten in de praktijk. 

In iedere sessie overlopen we de vorderingen in de connectie tussen jou en je hond. Is het vertrouwen en het veiligheidsgevoel sterker geworden? Zo niet, dan bekijken we samen wat je anders kan doen. 

Tarief bij De Bolster in St-Kruis Brugge

€270,00 voor een privéconsult en 3 opvolgsessies van 60 minuten. 

Volg de Basiscursus - Gedragsproblemen bij honden oplossen en krijg 10% extra korting (excl. verplaatsingskosten) op je private coaching

Tarief aan huis

€346,00 voor een privéconsult en 3 opvolgsessies van 60 minuten
(verplaatsing eerste 10 km inbegrepen)

Verplaatsingkosten vanaf 10km bedragen €0,50/km voor heen-en-terugverplaatsing.

We verplaatsen ons in West-Vlaanderen

In regio Groot Brugge en De Kust worden de verplaatsingskosten berekend te vertrekken vanuit St - Kruis.

We verplaatsen ons in Oost-Vlaanderen

In regio Kruisem, Oudenaarde Kortrijk, Deerlijk, Waregem en groot Gent worden de verplaatsingskosten berekend vanuit Kruisem.

Volg de Basiscursus - Je puppy opvoeden krijg 10% extra korting (excl. verplaatsingskosten) op je individuele puppycursus.

Kwaliteitsgarantie

De connectiemethode is een vriendelijke en geweldloze communicatiemethode en garandeert een respectvolle benadering van jou en je hond.

 

Lees het boek van Geert De Bolster: Je hond opvoeden met de connectiemethode

Benieuwd naar wat je nog meer kan leren over je hond? Bezoek onze videoblog en volg ons op Facebook